koren, zingen, pop en musical
Tel: +31 (0)10 4506454 - (0)6 51505768

Share Voices i.o.

Van zingen word je blij en het is nog gezond ook
image-5362493
Zoetermeer – Zangliefhebbers opgelet! Vocaal Regionaal is in de wijk Oosterheem op zoek naar leden voor een nieuw op te richten popkoor. Ontmoet buurtgenoten en deel de gezelligheid om een keer per week met elkaar bekende popmuziek nummers te zingen. Er wordt zonder notenschrift gezongen en een stemtest is niet nodig. Iedereen vanaf 16 jaar tot 65+ is welkom, met en zonder ervaring.

Dick van Bokkem gaat een koor in Oosterheem oprichten.
Twee jaar geleden werkte Dick van Bokkem, directeur/oprichter van Vocaal Regionaal, als ZZP- er voor een muziekinstituut waar hij o.a. popkoren oprichtte. Toen zijn werk daar stopte, ging hij als zelfstandige verder en richtte de jaren erna een aantal koren op in de regio. “Ik startte in Alphen a/d Rijn en daarna volgden onder andere Woerden, Naaldwijk en Zwijndrecht.” De Rotterdammer kijkt waar wellicht behoefte is aan een koor. “Zo kwam ik uit bij de wijk Oosterheem; een Vinexwijk waar bewoners elkaar vaak nog niet kennen. Wat is er dan leuker om met elkaar te zingen? Voordat ik een popkoor kan beginnen, ben ik eerst op zoek naar geïnteresseerden. Dit doe ik door middel van het uitdelen van flyers en de publiciteit op te zoeken. Een koor start doorgaans om en nabij de 20 leden en we trachten daarna te groeien naar zo’n 50-60 leden. Ik stel een professionele coach aan die de groep begeleidt. Wij maken gebruik van digitale bestanden waarmee thuis en onderweg geoefend kan worden. Voor elk popnummer bestaat een professioneel ingezongen bestand geselecteerd op stem (bas, sopraan, tenor en alt) . Op de wekelijkse repetitie beluistert de coach of men het goed heeft ingestudeerd en geeft eventueel aanwijzingen ter verbetering. Ook wordt door de coach aandacht besteed aan een juiste manier van zingen.”

“Van zingen worden mensen blij en volgens wetenschappelijk onderzoek is het ook gezond voor je. Gezelligheid staat voorop en alle leden kunnen meedoen aan een Zomer- en een Eindejaarsconcert. We zingen ongeveer tien nummers per jaar, variërend van Pharell Williams tot de Beatles, en van Marco Borsato tot Robbie Williams. Ik nodig alle Oosterheemers en andere Zoetermeerders uit voor de informatieavond op woensdagavond 28 oktober en voor de workshop op 11 november a.s. Bij inschrijving van de workshop ontvangen mensen 2 songs die op 11 november zullen worden behandeld. Na afloop van de workshop zal bij voldoende animo het nieuwe koor worden opgericht.”

De informatieavond vindt plaats op woensdag 28 oktober om 20.00 uur in Basisschool Het Noorderlicht, Spitsbergen 5. U kunt zich inschrijven voor de workshop (kosten 7,50) welke op woensdag 11 november om 20.00 uur wordt gehouden.

Over ons

Vocaal Regionaal
Postbus 85213
3009ME Rotterdam
The Netherlands
 
phone: +31 (0)10 4506454
mobile: +31 (0)6 51505768
e-mail: info (at) vocaalregionaal.nl

Ons impresariaat behartigt:

Landelijk vanuit Rotterdam