koren, zingen, pop en musical
Tel: +31 (0)10 4506454 - (0)6 51505768

Van Zingen in de auto word je gelukkig

Zet de radio dus gerust eens wat harder en zing zo hard mogelijk mee met je favoriete nummers, het kan de situatie alleen maar verbeteren. Muziek kan de pijn verlichten, stress verminderen, de productiviteit verhogen en inspireert ’s morgens zelfs de minst gecoördineerde mensen om op te staan. Zingen is ook goed voor onze hersenen en kan ervoor zorgen dat we ons euforisch gaan
voelen. Dit komt door de endorfine die wordt vrijgelaten in het lichaam en voor een gelukkig gevoel zorgt. Op hetzelfde moment wordt ook oxytocine vrijgelaten, een hormoon dat stress en angstgevoelens vermindert.

Gotenburg

Uit een studie van de universiteit van Gotenburg blijkt dat zingen goed is voor de ademhaling en hartslag. Tijdens het zingen let je extra op je ademhaling en worden spieren in het bovenlichaam gestimuleerd. Dit is goed voor de gezondheid van de longen en bloedvaten. Het zou zelfs een zelfde soort effect hebben als ademhalingsoefeningen die gebruikt worden tijdens yoga.

Immuunsysteem

Zingen is bovendien ook goed voor het immuunsysteem en zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Tijdens het zingen wordt cortisol geproduceerd, dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en versterkt het immuunsysteem.

Harvard en Yale

Uit een gezamenlijk onderzoek van de Harvard en Yale universiteit blijkt zelfs dat mensen die regelmatig zingen langer in leven blijven. Gezien de vele geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen van zingen, komt dit niet als een verrassing. Zingen zorgt voor een onmiddellijke verbetering van je stemming en maakt je op de lange termijn ook nog eens gelukkiger en gezonder.
Bron: Welingelichte Kringen

Geef een antwoord


Over ons

Vocaal Regionaal
Postbus 85213
3009ME Rotterdam
The Netherlands
 
phone: +31 (0)10 4506454
mobile: +31 (0)6 51505768
e-mail: info (at) vocaalregionaal.nl

Ons impresariaat behartigt:

Landelijk vanuit Rotterdam